Οι σπίλοι-ελιές ταλαιπωρούν πολύ κόσμο που καταφεύγει σε διάφορες μεθόδους για την απομάκρυνση-εξαφάνιση τους. Εδώ θα δούμε τη βοήθεια των βοτάνων στην εξάλειψη τους. Τα κύρια φυτά-βότανα που χρησιμοποιούνται απο γιατρούς σε όλο τον κόσμο είναι το σπαθόχορτο ή υπερικό και ένα αγριόχορτο που ανήκει στο γένος ευφορβία.
Το σπαθόχορτο είναι ένα αυτοφυές φυτό που βγαίνει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Είναι γνωστό απο την αρχαιότητα και το αναφέρουν ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης σαν επουλωτικό σε εγκαύματα, πληγές, αντικαταθλιπτικό, επούλωση έλκους εξαλείφει τα σημάδια, αποτελεσματικό σε διάφορες ασθένειες και με εξαιρετικά αποτελέσματα σε σπυράκια, ελιές και σπίλους. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας λάδι απο σπαθόχορτο το γνωστό σπαθόλαδο, ή να το προμηθευτείτε απο φαρμακείο ή απο κατάστημα με βότανα.

 

Το αγριόχορτο που ανήκει στο γένος ευφορβία είναι ένα ζιζάνιο σαν μικρή γαλατσίδα περίπου. Αυτό λοιπόν έχει θαυμάσια αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των σπίλων, του άσματος, του καρκίνου του δέρματος και σε πολλές άλλες ασθένειες. Αυστραλοί επιστήμονες το δοκίμασαν σε ακραίες μορφές καρκίνου του δέρματος που δεν είχαν δει ίαση με άλλες θεραπείες. Στους ανθρώπους αυτούς εφαρμόστηκε τοπικά μια φορά την ημέρα για τρεις ημέρες το Εuphorbia peplus. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και γιαυτό το λόγο συνεχίστηκε η θεραπεία. Μετά απο ένα μήνα είχαν εξαλειφθεί 41 απο τις 48 καρκινικές αλλοιώσεις.Τ ο φυτό αυτό δεν είναι κατάλληλο προς βρώση αλλά μόνο τοπική εξωτερική χρήση.